Cotton japanese chesse cake moist...
Bahan2 :
5 keping chesdale
1 cawan susu segar
2 sdb mentega
1 cawan gula
3 biji telur
1/2 sdt esen vanilla
1 cawan tepung naik sendiri
Cara2 :
- masukkan susu segar, mentega dan chesdale dlm bekas dan panaskan dgn api yg kecil. Kacau hingga cair dan biarkan sejuk.
- asingkan telur putih dan telur kuning.
- putar putih telur dan gula hingga jadi bertanduk.
- dalam bekas lain, putarkan kuning telur dgn esen vanilla, kemudian masukkan campuran pertama yg disejukkan tadi.
- masukkan tepung dan kacau hingga sebati.
- kemudian masukkan telur putih yg dah dipukul tadi.
- bila semua dan sebati, masukkan dalam loyang yang dah disapu marjerin atau butter.
- bakar dlm oven menggunakan kaedah waterbath ( tgk video ), selama 1 jam dgn suhu antara 110°c - 130°c.
No comments:
Post a Comment